U bent hier: NieuwegeinseGolfClub.nlJeugd

De Nieuwegeinse Golfclub heeft een actieve jeugdafdeling

De deelnemers aan Pro Jeugd Challenge op de par-3 baan
 
Op dit gedeelte van de website kun je nuttige informatie vinden over jeugdgolf op de Nieuwegeinse Golfclub. Je kunt hier van alles lezen over het lidmaatschap, wedstrijden, toernooien, jeugdlessen en nog veel meer.
 
 
  
  
Wie zijn er jeugdlid?
Golfers die 25 jaar of jonger zijn worden bij de Nieuwegeinse Golfclub als jeugdlid beschouwd. Jeugdige golfers in de leeftijd van 17 tot en met 25 jaar worden geacht de sport zelfstandig te beoefenen. Het enige waar golfers in die leeftijds categroie aan merken dat ze jeugdlid zijn is het conrtibutiebedrag. Dat is voor alle jeugdleden die op de wedstrijdbaan spelen hetzelfde. Ze mogen meedoen aan alle wedstrijden die voor volwassenen worden georganiseerd.
De golfers die jonger zijn dan 17 jaar worden vallen onder de jeugdcommissie. Wat die allemaal voor deze golfers doet staat hieronder beschreven.
 
Jeugdcommissie zorgt ervoor dat jeugdige golfers plezier in het spel krijgen
Alles wat met jeugdgolf te maken heeft binnen de Nieuweginse Golfclub  wordt georganiseerd en gecoördineerd door de jeugdcommissie. De voornaamste taak van de jeugdcommissie is om jongeren kennis te laten maken met de golfsport op een zodanige manier, dat zij plezier krijgen in het spel en daarbij de mogelijkheid krijgen zo goed mogelijk te gaan golfen. Dat betekent dat jeugdleden alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen tot goede golfers.
Het ontwikkelen van individuele golfcapaciteiten gebeurt door lessen en het regelmatig spelen van wedstrijden. De afgelopen jaren heeft de Nieuwegeinse Golfclub diverse jeugdige toptalenten voortgebracht. Op de pagina jeugdcommissie kan je gedetailleerd lezen wat de doelstellingen van de jeugdcommissie zijn.

Er worden regelmatig wedstrijden voor de jeugd georganiseerd
De jeugdcommissie organiseert regelmatig onderlinge wedstrijden en zorgt ervoor dat er deelgenomen wordt aan competities met andere clubs. Op de pagina clubwedstrijden staat een overzicht van de onderlinge wedstrijden die onlangs of binnenkort gehouden worden/zijn. Op de pagina jeugdcompetitie staat het wedstrijdschema, de uitslagen en standen van het team van de Nieuwegeinse dat aan de NGF-zomercompetitie deelneemt. Daarnaast neemt onze vereniging deel aan de Jan Rijk Jeugd Tour. Dat zijn wedstrijden voor beginnende jeugdspelers.

Een jeugdlid (t/m 16 jaar) krijgt 10 lessen per jaar
Als jeugdlid van de Nieuwegeinse Golfclub kan je niet alleen aan wedstrijden deelnemen maar krijg je ook jaarlijks 10 lessen van de ervaren golfpro’s van de Nieuwegeinse Golf Academie. Op de pagina indeling lessen staat wanneer die lessen gegeven worden  en aan wie.

Jeugdlid worden?
Op de pagina jeugdlid worden? staat uitgebreid beschreven wat het lidmaatschap precies inhoudt, wat het kost en hoe je je kan aanmelden. En als je net met golfen begint kan je beter eerst Jeugd Par-3 lid worden.

Beginnen met Golf
Als je nog geen golfles hebt of nog nooit gegolfd hebt, maar dit lijkt je wel heel erg leuk, kom dan gerust eens langs. Ga dan naar de oefenfaciliteit (Drivingrange).  Er lopen daar pro’s (golfleraren) rond die je van alles over golf kunnen vertellen. Je kunt je ook aanmelden voor de gratis kennismakingslessen die ieder laatste weekend van de maand gehouden worden. Op de pagina Golfwoordenboek kan je lezen wat er zoal komt kijken bij het golfspel.

En met vragen kan je natuurlijk ook terecht bij de jeugdcommissie via de mail:

 

Jeugd Nieuws