Nieuwegeinse Golf Academie, de plek om (beter) te leren golfen

De Nieuwegeinse Golf Academie is de plek in de regio Utrecht om aan de verbetering van je golfvaardigheden te werken. Zowel voor beginners als gevorderden, jong en oud. Er zijn 2 ervaren PGA golfprofessionals werkzaam. Die geven hun lessen op de uitgebreide oefenfaciliteiten, zoals een overdekte driving range, een ruime putting en chipping green. Naast de oefenfaciliteiten is er ook nog een uitdagende Par-3 baan waarop geoefend kan worden.
9-stappenplan
Met het 9-stappenplan heeft de NGF, in samenwerking met de PGA Holland en de NVG, een methodiek ontwikkeld die je in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe je jezelf ontwikkelt. Wil je met name plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. Als je meer ambitie hebt, kun je je doorontwikkelen middels een goede begeleiding van de golfprofessional. Het 9-stappenplan dient hierbij als leidraad. Op de pagina het 9-stappenplan staat uitgebreid beschreven hoe je je kunt ontwikkelen van beginnend golfer tot een niveau dat bij je ambitie past. Het lesaanbod van de Nieuweginse Golf Academie is afgestemd op het 9-stappenplan.
Lesaanbod
De Golf Academie heeft een breed scala aan lesmogelijkheden.  
Beginnerscursus: Haal handicap 54 in 16 weken!
Voor de beginnende golfer heeft de Nieuwegeinse Golf Academie een uitgekiend lespakket waarmee je in 16 weken echt leert golfen. Na 16 weken heb je het niveau van handicap 54 (vergelijkbaar met het vroegere GVB) en mag je zelfstandig spelen op iedere golfbaan. Het lespakket dekt de stappen 1 en 2 uit het 9-stappenplan. Lees hier verder over dit pakket.

Gevorderde cursus
Ook voor de gevorderde golfer heeft de Nieuwegeinse Golfacademie een uitgebalanceerd lespakket waarmee je nog beter leert golfen. We streven in deze cursus naar het behalen van het niveau van handicap 36. De cursus dekt stap 3 uit het 9-stappenplan van de NGF.

De gevorderde cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 5 lessen van 90 minuten in groepsverband (4-8 personen)
  • 2 x  baanles op de wedstrijdbaan van 120 minuten
  • 6 maanden speelrecht Par-3 baan
  • 20x persoonsgebonden green-fee op de wedstrijdbaan (9 holes grote baan), met een geldigheid van 1 jaar na datum aanvang cursus
  • Een ballensleutel met daarop een tegoed aan ballen van € 50,-
  • Onbeperkt gebruik van alle oefenfaciliteiten

Prijs € 599,- *(eventueel in 6 termijnen van €99,95 te betalen) 

*bij minimaal 4 personen

Privé-lessen 
Bij de Nieuwegeinse Golf Academie kun je ook lessen volgen die afgestemd zijn op je peroonlijke behoeften. Deze lessen zijn zeer geschikt voor golfers die beginnen of al kunnen golfen. Door het volgen van privélessen boek je sneller resultaat en les je op de tijd die jou het beste uitkomt! Een privé-les kan worden geboekt met maximaal 4 personen.

De lessen worden verzorgd door een van onze PGA professionals. Hij maakt voor u een programma op maat in lessen van 25 of 50 minuten. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van moderne analyse apparatuur.

Tarieven voor Privélessen:

1 persoon 25 minuten € 27,50
1 persoon 50 minuten  € 55,-
2 personen  50 minuten  € 65,-
3 personen 50 minuten  € 75,-
4 personen 50 minuten  € 85,-

 

Online lessen boeken
Lessen kunnen online geboekt worden op een tijdstip naar eigen keuze op de pagina Golfles Boeken . Je kunt in de online agenda's van de pro's in één oogopslag zien wat de beschikbare dagen en tijden zijn.

Leenset
De Golf Academie biedt de beginnende golfer de mogelijkheid om gedurende de les- en oefenperiode een zgn. beginners set te huren. Die bestaat uit een golftas met ijzers 5, 7. 9, een putter, 6 golfballen, tees en een pitchfork. Hiervoor geldt een huurbedrag van €. 59,- per maand.

Nieuwegeinse Golfacademie heeft ook een eigen website

Meer informatie over de Nieuwegeinse Golfacademie is te vinden op de website van de Golfacademie

Haal handicap 54 in 16 weken!
Voor de beginnende golfer heeft de Nieuwegeinse Golf Academie een uitgekiend lespakket waarmee je in 16 weken echt leert golfen. Na 16 weken heb je het niveau van handicap 54 (vergelijkbaar met het vroegere GVB) en mag je zelfstandig spelen op iedere golfbaan. Het lespakket dekt de stappen 1 en 2 uit het 9-stappenplan. Lees 
hier verder over dit pakket.

Data voor Golfregelexamens 2019

De Nieuwegeinse Golfclub stelt startende golfers in de gelegenheid zijn/haar golfregelexamen te doen om later Handicap 54 te verkrijgen.

De examens zullen in 2019 worden gehouden op de volgende dinsdagen: 12 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei, 18 juni, 16 juli, 13 augustus, 10 september, 15 oktober en 12 november.

Aanmelden uiterlijk 48 uur voor aanvang examen bij de receptie in het clubhuis bij de grote baan.

Aanvang examen: 20.00 uur. Examinator is Eduard Lambers

Melden tussen 19.30 en 19.50 uur in het clubhuis van de Nieuwegeinse Golfclub.

Om aan het examen te kunnen deelnemen dient u te beschikken over het inschrijfbewijs, een geldige legitimatie en een pen!

Voor de aanvraag Handicap 54 heeft u nodig de NGF Baanpermissiepas, een NGF Regelexamenbewijs en een Q-kaart (Qualifying kaart) waaruit blijkt dat u voldoende stablefordpunten heeft gescoord.

Data voor Golfregel lessen 2019

Wezenlijk onderdeel van de golfsport zijn de golfregels. Om van de golfregels kennis te nemen organiseert de Nieuwegeinse Golfacademie op de volgende woensdagen in 2019 regellessen:

Datum Lesgevende Pro
6-maart David Mathieu
3-april Abdel Tamayazou
1-mei Leo Geerligs 
5-juni David Mathieu
3-juli Leo Geerligs 
7-augustus Abdel Tamayazou
4-september David Mathieu
2-oktober Leo  Geerligs
6-november Abdel Tamayazou

Aanmelden uiterlijk 48 uur voor aanvang lessen bij de receptie in het clubhuis bij de grote baan.
Aanvang lessen: 19.30 uur.
Melden tussen 19.00 en 19.20 uur in het clubhuis van de Nieuwegeinse Golfclub.