De Nieuwegeinse Golfclub is een gezellige vereniging waar je je snel thuis zult voelen

De Nieuwegeinse Golfclub is een leuke, gezellige en professionele golfclub. Het is een (familie)vereniging waar iedereen zich thuis en betrokken voelt. De leden gaan respectvol en sportief met elkaar om. Het is een club waar we elkaar nog gedag zeggen. De leden zijn meestal net zulke gewone mensen als jij waarschijnlijk zelf bent. Het is een actieve vereniging met meer dan 500 leden waar het hele jaar door zowel serieuze als gezelligheidswedstrijden worden georganiseerd. Maar ook als je niet aan wedstrijden wil meedoen kan je prima terecht bij de Nieuwegeinse Golfclub. Er is naast de wedstrijden genoeg tijd en ruimte om op eigen houtje de baan in te trekken.

Je kunt deelnemen aan wedstrijden in alle soorten en maten
Binnen de Nieuwegeinse Golfclub kun je zowel aan serieuze als aan wedstrijden met een gezelligheidskarakter deelnemen. Voor de serieuze golfers bestaat de mogelijkheid om aan de NGF competitie deel te nemen. En er zijn maandbekerwedstrijden en clubkampioenschappen waar het ook redelijk serieus aan toe gaat, die zijn qualifying. Daarnaast worden er bijna wekelijks gezelligheidswedstrijden georganiseerd die voor alle leden toegankelijk zijn of alleen voor dames, heren, senioren of jeugd. Kortom, iedereen kan op zijn eigen manier aan zijn trekken komen. En na afloop van iedere wedstrijd is er een gezellig samen zijn in het clubhuis onder het genot van een drankje en een hapje. Op de wedstrijdkalender kun je zien welke wedstrijden er de komende tijd zullen worden gespeeld.

De Nieuwegeinse Golfclub is een ontmoetingsplek voor het vinden van golfmaatjes en het opdoen van nieuwe sociale contacten
Plezier in het golfspel staat natuurlijk voorop. Een nieuw lid wordt daarom na aanmelding begeleid en wegwijs gemaakt door andere leden. Als je mee gaat doen aan de hiervoor genoemde wedstrijden wordt er voor gezorgd dat je met mensen speelt die het leuk vinden om je verder op weg te helpen op de baan en binnen de club. Door aan wedstrijden mee te doen leer je andere mensen kennen zowel tijdens als na afloop van een wedstrijd. Voor je het weet vind je nieuwe golfmaatjes waar je ook buiten de wedstrijden afspraken mee kunt maken om te gaan spelen of om andere gezellige dingen mee te gaan doen.
Naast de golfwedstrijden zijn er nog verschillende andere evenementen waarop leden elkaar ontmoeten en/of samen aan de slag gaan. Zo is er jaarlijks een druk bezochte nieuwjaarsreceptie, voor het begin van het zomerseizoen geven de leden de baan een voorjaarsschoonmaak en opknapbeurt en gedurende de wintermaanden wordt er iedere donderdag gebridged in het clubhuis.

Je raakt snel ingeburgerd als je de vereniging helpt als vrijwilliger….
Het functioneren van een vereniging is mede afhankelijk van de inzet van leden bij de organisatie van allerlei activiteiten. Als lid kun je deel uit maken van commissies die allerlei zaken regelen (zoals een wedstrijdcommissie, een technische commissie, de jeugd commissie etcetra). Maar ook als marshall of als caddiemaster kun je helpen.

De strokeplay kampioenen van 2017

De trotse voorzitter van Heerenleed neemt de Gouden Mattenklopper in ontvangst na de overwinning op Damesvreugd

Winnaar van de hole in wasmachine wedstrijd