Er zijn 12 goede redenen om lid te worden van de Nieuwegeinse Golfclub

Deelnemers aan het NGF Familiegolftoernooi 2016

Als je golfen leuk vindt en in de gelegenheid bent om dat vaak te doen dan is een lidmaatschap van de Nieuwegeinse Golfclub best handig. Je kunt dan zo vaak spelen als je wilt zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen. Maar er zijn meer redenen die het lidmaatschap van de Nieuwegeinse Golfclub aantrekkelijk maken. Hier volgen de 12 goede redenen in het kort (een uitgebreide versie staat hier):

Lid worden?
De Nieuwegeinse Golfcub kent verschillende lidmaatschapsvormen. Je kunt kiezen voor onbeperkt spelen of alleen op werkdagen. Of alleen spelen vroeg in de ochtend (voor 9.00 uur) of aan het eind van de middag (het zogenaamde daluren lidmaatschap). Er is ook een lidmaatschap alleen voor de Par-3 baan.
Op de pagina lidmaatschap staan de verschillende lidmaatschapsvormen uitgebreid beschreven.

Om lid te kunnen worden dien je een aanmeldingsformulier in te vullen. Dat is het aanmeldingsformulier Lidmaatschap NGC  In het formulier kun je aangeven welke lidmaatschapsvorm je voorkeur geniet. In het formulier staat aangegeven wat  er verder nog nodig is om je aan te melden.Je kunt natuurlijk ook even langsgaan bij het receptie in het clubhuis en daar alles in één keer regelen. 

De receptie is geopend van:

1 april t/m 31 okt  ma t/m do - 09.00-19.00 uur vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen:
09:00-17.00 uur
1 nov t/m 31 mrt ma t/m zo - 10:00-15.00 uur zaterdag, zondag en feestdagen:
10:00-15.00 uur


 

 

Hieronder staan de 12 goede redenen uitgebreid beschreven.

De Nieuwegeinse Golfclub is een gezellige club waar je je snel thuis zult voelen. Het is een ontmoetingsplek voor het vinden van golfmaatjes en het opdoen van nieuwe sociale contacten
Het is een club waar we elkaar nog gedag zeggen. Plezier in het golfspel staat natuurlijk voorop. Een nieuw lid wordt daarom in het eerste jaar begeleid en wegwijs gemaakt door andere leden. Er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd waar je als lid aan kunt meedoen. Er wordt voor gezorgd dat je met mensen speelt die het leuk vinden om je verder op weg te helpen op de baan en binnen de club. Door aan wedstrijden mee te doen leer je andere mensen kennen zowel tijdens als na afloop van een wedstrijd. Voor je het weet vind je nieuwe golfmaatjes waar je ook buiten de wedstrijden afspraken mee kunt maken om te gaan spelen of om andere gezellige dingen mee te gaan doen.

Je kunt deelnemen aan wedstrijden in alle soorten en maten
Binnen de Nieuwegeinse Golfclub kun je zowel aan serieuze als aan wedstrijden met een gezelligheidskarakter deelnemen. Voor de serieuze golfers bestaat de mogelijkheid om aan de NGF competitie deel te nemen. En er zijn maandbekerwedstrijden en clubkampioenschappen waar het ook redelijk serieus aan toe gaat, die zijn qualifying. Daarnaast worden er bijna wekelijks gezelligheidswedstrijden georganiseerd die voor alle leden toegankelijk zijn of alleen voor dames, heren, senioren of jeugd. Kortom, iedereen kan op zijn eigen manier aan zijn trekken komen. En na afloop van iedere wedstrijd is er een gezellig samen zijn in het clubhuis onder het genot van een drankje en een hapje. Op de wedstrijdkalender kan je zien welke wedstrijden er de komende tijd zullen worden gespeeld.

Je mag onbeperkt spelen op een uitdagende baan….
De baan van de Nieuwegeinse zit vol afwisseling en bestaat uit 9 uitdagende holes. Ze is geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden. Met 9 holes is de baan uitermate geschikt voor mensen die “even een baantje willen lopen”. Je bent dan niet de hele dag kwijt en kunt na afloop nog van andere geneugten des levens genieten. Als lid kun je 7 dagen van te voren via internet speeltijd reserveren. Je mag het hele jaar door zo vaak spelen als je wilt zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen. Lees hier verder over de baan.

 ….die vanuit de hele regio Utrecht in korte tijd te bereiken is....
De baan van de Nieuwegeinse Golfclub ligt vlakbij de afslag Houten aan de A27. Vanuit de hele regio Utrecht kun je daar via de snelwegen rondom Utrecht in korte tijd zijn. Stoplichten kom je in de buurt van de baan niet tegen. Hier zie je hoe je het makkelijkst bij de baan kunt komen. 

….en die duurzaam en milieuvriendelijk wordt onderhouden
De Nieuwegeinse Golfclub is in het bezit van het GEO-certificaat. Dit betekent dat er bewust wordt omgegaan met de natuur en het milieu. Het beheer van de golfbaan en natuur wordt op een duurzame, milieubewuste en natuurvriendelijke wijze uitgevoerd. Lees er hier meer over.

Je bent regelmatig gezond bezig
Het spelen van een rondje golf stimuleert de vetverbranding, vermindert stress en zorgt voor geestelijke ontspanning. Golf is een sport met een lage intensiteit, waarbij je al snel een aantal uurtjes op de baan doorbrengt  en ondertussen heel wat kilometers in de natuur wandelt. Golfers hoeven hierbij niet atletisch gebouwd te zijn om goede resultaten te behalen. 

Je mag gratis gebruik maken van uitgebreide oefenfaciliteiten en kunt les krijgen van de ervaren pro’s van de Nieuwegeinse Golf Academie
Golf is een sport waar je beter gaat presteren als je veel oefent en speelt. En als je beter gaat spelen neemt ook het plezier in het spel toe. De Nieuwegeinse Golfclub beschikt over uitgebreide oefenfaciliteiten met een drivingrange, chip- en putting-greens en een gevarieerde 9 holes par-3 met C-status. Als lid mag je daar onbeperkt gebruik van maken en krijg je oefenballen tegen een gereduceerd tarief. Je kunt hier oefenen op eigen houtje of onder begeleiding (en tegen betaling) van ervaren pro’s van de Nieuwegeins Golfschool.

Je mag gratis spelen op de banen van de 9 clubs van de GolfAlliantie
De Nieuwegeinse Golfclub, Kromme Rijn in Bunnik, De Dorpswaard in Kerkdriel, de Old Course in Loenen, Albatross in Prinsenbeek, de Helmondse Golfclub Overbrug, De Strijensche, de Tongelreep in Eindhoven en De Kurenpolder in Hank geven elkaars leden gratis toegang tot hun 9-holes baan. De leden kunnen dus onbeperkt spelen op 9 verschillende golfbanen. Hierdoor wordt golfen nog leuker, afwisselender en uitdagender. En je krijgt ook nog eens korting bij een aantal andere clubs. De Nieuwegeinse Golfclub heeft een samenwerkingsverband met meer dan 10 andere golfclubs in het westen van het land. Leden van deze clubs kunnen met korting spelen op elkaars banen.

Er is een gezellig clubhuis
Daar kun je terecht voor een drankje voor en na het rondje dat je gelopen hebt al dan niet voorzien van een zoete of hartige lekkernij. Maar ook voor de lunch of een stevige maaltijd als je daar behoefte aan hebt. Zomers is er een terras van waar je kunt zien hoe anderen het er vanaf brengen op hole 9 met op de achtergrond het schitterende kasteel Heemstede.

Er is een actieve jeugdafdeling

Deelnemers aan de jaarlijkse slotwedstrijd voor de jeugd, de Pro-Challenge

Golf ontwikkelt zich meer en meer tot een spel waar het hele gezin aan kan meedoen. Ook kinderen zijn van harte welkom bij de Nieuwegeinse Golfclub. Ze krijgen op een plezierige manier de beginselen van het golfspel bijgebracht. De actieve jeugdafdeling organiseert regelmatig wedstrijden voor de jeugd zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot allround golfers. De afgelopen jaren heeft de Nieuwegeinse Golfclub diverse jeugdige toptalenten voortgebracht. Ieder jeugdlid (t/m 17 jaar) heeft jaarlijks recht op 10 gratis lessen als onderdeel van het lidmaatschap.

Je kunt je lidmaatschap afstemmen op je eigen wensen en behoeften..
De Nieuwegeinse Golfclub kent verschillende lidmaatschapsvormen. Je kunt kiezen voor onbeperkt spelen of alleen op werkdagen of alleen aan het eind van de middag (op werkdagen na 16.30 uur en in het weekend na 15.00 uur). Er is ook een aantrekkelijk lidmaatschap alleen voor de Par-3 baan.

……en dat lidmaatschap is dan ook nog betaalbaar
In vergelijking met andere golfclubs uit de regio Utrecht heeft de Nieuwegeinse Golfclub aantrekkelijke tarieven. Hier zijn de tarieven voor de verschillende lidmaatschapsvormen te vinden. Bij het aanmelden worden geen andere kosten in rekening gebracht. En je mag de kosten gespreid betalen als je dat beter uitkomt.Jeugdleden waarvan de (groot-)ouder(s) ook lid is/zijn van de Nieuwegeinse Golfclub krijgen een aanzienlijke korting op hun jaarlijkse contributie.En als lid mag je ook nog eens vrienden en kennissen voor een rondje golf op de Nieuwegeinse introduceren tegen een introductie tarief.

Lid worden?
Om lid te kunnen worden dien je een aanmeldingsformulier in te vullen.Klik op het aanmeldingsformulier voor het lidmaatschap dat je wenst in de zijkolom hiernaast. In het formulier staat precies beschreven wat je moet doen om lid te worden van de Nieuwegeinse Golfclub. Je kunt natuurlijk ook even langsgaan bij het receptie in het clubhuis en daar alles in één keer regelen. 

De receptie is geopend van:

1 april t/m 31 okt  ma t/m do - 09.00-19.00 uur vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen:
09:00-17.00 uur
1 nov t/m 31 mrt ma t/m zo - 10:00-15.00 uur zaterdag, zondag en feestdagen:
10:00-15.00 uur

 

 

Lid worden?

Vul het  aanmeldingsformulier Lidmaatschap NGC 2019  In het formulier kun je aangeven welke lidmaatschapsvorm je voorkeur geniet. In het formulier staat aangegeven wat  er verder nog nodig is om je aan te melden.

Behoefte aan meer informatie?
Voor meer informatie over het lidmaatschap kun je terecht bij de medewerkers van het secretariaat van de golfclub, Stuur een mailtje naar
secretariaat@nieuwegeinsegolfclub.nl 
of bel 030 – 6042192.

GolfAlliantie

A-leden van de Nieuwegeinse kunnen onbeperkt spelen op 9 golfbanen met 9 holes. Er zal geen greenfee in rekening worden gebracht. Informatie over de banen vindt u op: www.golfalliantie.nl.