Baanstatus op 14 november 2018

Driving range    Open
Chipping green    Open
Putting green    Open

Plaatsen op de fairways en ander kort gemaaid gras.

De baan blijft qualifying.

De par-3 baan is altijd qualifying als de baan geopend is.

Receptie: T: (030) 636 92 33

Houten

Baanstatus

Wedstrijdbaan open

Oefenfaciliteiten open

Qualifying conditions

Wanneer is de NGC Qualifying?

Plaatsen in het winterseizoen

Plaatsen
De periode voor Plaatsen loopt in Nederland van 1 november tot en met 30 april.

Tijdens de periode van plaatsen mag uitsluitend sprake zijn van Qualifying condities als de onderstaande regel van kracht is:

Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt. De speler moet de bal plaatsen binnen 15 centimeter van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst is hij in het spel.

Noot: “Kort gemaaid gedeelte” betekent elk deel van de baan, daarbij inbegrepen paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager.

Buiten de periode van 1 november-30 april is er geen sprake van qualifying condities als deze regel van kracht is, tenzij de NGF via de regiocommissaris dispensatie heeft verleend.

Tijdelijke plaatselijke regel vanwege de eikenprodessierups

In verband met de aanwezigheid van de eikenprocessierups zijn de bomen waarin dit is geconstateerd voorzien van een roodwit lint.

Het gebied onder de boom moet worden ontweken als GUR volgens Regel 25-1.

Dit betekent dus: bepalen van het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering en droppen binnen een stoklengte, niet dichter bij de hole.